排隊買口罩排隊買口罩排隊買口罩,唔覺唔覺已經成為咗香港人日常。辛辛苦苦排咗幾個鐘隊,甚至係排通宵就一定買到?少年你太樂觀了。所以,為咗唔洗大家咁辛苦排隊,而家越來越多店鋪推出用手機 App 派籌服務。繼日本城、莎莎後,今日連卓悅亦都跟機了。

卓悅剛於其官方 Facebook 上宣佈,今日將有少量「理的」口罩發售,今次會嘗試用 App 去派籌俾大家,而佢地所用嘅 App 同 日本城、莎莎 等一樣,並不是其官方推出嘅 App,而係同 The Gulu 合作。

即是話,以後佢地有貨放出來派籌,可以用 The Gulu 呢個手機 App 來「排隊」攞咗個籌先,攞到先再去指定分店買。咁樣好處當然係方便咗大家唔洗親身去排隊,對一眾打工仔來講絕對係個大好消息。不過請大家留意,今次首批以 App 派籌嘅口罩,係「殘疾人士限定」,希望大家幫幫手唔好同有需要人士爭。而卓悅而家每日都有口罩或消毒用品貨返,所以大家得閒留意住個 App 有冇籌派就得。

以下為卓悅 Facebook Page 公告:

【2月12日 快閃殘疾人士限定!!】
急你所急、想你所想!

為方便你們的需要,前來店舖購買口罩,「卓悅 x The GULU」提供電子攞籌系統。方便你或你的親友及朋友協助到The GULU 攞籌及到卓悅取貨🙏🏻🙏🏻

請即時用THE GULU app (拎籌/ 下載:http://bit.ly/2OMpnpj) ,在app內取籌。成功取籌,可於即日(12/2)下午2時至8時內到以下2⃣間分店憑已領取的籌購買🔸理的 外科手術口罩(L成人) 30個/ 盒🔸,逾時即屬無效。 (每店約100盒,共約200盒,$50/ 盒,每位每籌只限買1盒)

指定分店:
1. 銅鑼灣駱克道535號 (共100盒)
2. 旺角彌敦道688號旺角中心一期地下 (共100盒)

我們明白每位客人需要購買口罩,
但這次只限「殘疾人士」購買,
敬請見諒!對不起🙇🏻‍♂對不起🙇🏻‍♀

注意📣📣📣
🔵只限殘疾人士,敬請見諒。
🔵避免不必要的誤會, 請殘疾人士或代購人士必須帶同一張「殘疾人士登記證」的正本或副本到門市購買(每位每籌只限買1盒)。

來源:卓悅 Facebook

【日本城口罩】新一批口罩返貨,今日(12/2) 派籌 2,250 盒

緊貼更多口罩消息,請每日留意 Qooah.com Qooah Facebook

立即 Follow:Qooah IG (@qooah)Qooah YouTube,八掛產品發佈會現場,睇盡靚靚 Show Girls