問下身邊用緊 Android 手機嘅朋友,WhatsApp 最緊要嘅功能係乜: Voice message?Video Call?實時位置追蹤器?Gif 圖?統統都唔係,係最新嘅 emoji 啊!同 iPhone 用家一樣咁 update 嘅 emoji 啊!唔會人地玩得勁開心但你只係見到一個長方形唔想知點嘅 Unicode 9.0 emoji 啊!還好,等左咁耐 Android 用家終於都唔使再等了,因為 Android WhatsApp Beta 更新終於加入左 iOS 10.2 更新包含嘅最新版本 emoji,唔需要再妒忌 iPhone 用家了!

iOS 10.2 用家所擁有的 Unicode 9.0 emoji,係 Android 方面目前只有 Android 7.1 支援到,簡單而言即係絕大部份 Android 用家目前都不會有。新 emoji 有咩好?除左有各式各樣工種的 emoji,仲有埋「陶大宇」式掩面男女等等等等⋯⋯ WhatsApp for Android beta 版本 (2.17.44)就加入左 Unicode 9.0 emoji,令唔同機種,即使唔係 Android 7.1 版本都可以用到。

下載方法有兩個,比較簡單嘅做法就係:按此前往直接下載 apk 檔,又或者成為 Whatsapp 的 beta tester,筆者都做左好一段時間,覺得 WhatsApp Beta 版本係穩定性上同正式版本其實分別不太,對平常使用亦唔見有影響,心急想玩新 emoji 的朋友都可以一試

成為 WhatsApp beta tester 連結

來源:Firebuy

 

 

_______

Qooah 現已登陸 MeWe,立即 Follow:https://mewe.com/p/qooah

更多平台立即 Follow:Qooah IG (@qooah)Qooah YouTube,八掛產品發佈會現場,睇盡靚靚 Show Girls