紅米手機向來以平取勝,大 Mon 大電就係佢殺著。繼 Redmi Note 9 系列香港推出後,Redmi 9 亦正式來到香港。憑著 6.53 吋 FHD 巨 Mon 配以AI 四鏡頭姿態登場,而售價係 1 千有找:港幣 $999!

小米旗下的 Redmi 品牌今日於香港推出全新入門級智能手機 Redmi 9,配備多功能 AI 四鏡頭配置,分別是 1,300萬像素主鏡頭 +800萬像素 118°超大廣角鏡頭 + 500萬像素微距鏡頭 + 200萬像素景深鏡頭以及 800 萬像素自拍鏡頭、6.53 吋 FHD+水滴螢幕,處理器則選用 MediaTek Helio G80流動平台,效能比上一代提升207%,電池亦是其賣點之一,搭配 5,020mAh 的大容量電池,支援 18W 快速充電。

其他配置方面,Redmi 9 還配備了 3.5mm 耳機插孔,紅外線埠和多功能NFC同時支援雙 SIM 卡及額外的 microSD卡插槽等。

Redmi 9 提供 3GB+32GB 配置及碳纖灰、晚霞紫、海洋綠三種顏色選擇,建議零售價港幣 999 元,並於 月 日中午 12 時起正式發售。

立即 Follow:Qooah IG (@qooah)Qooah YouTube,八掛產品發佈會現場,睇盡靚靚 Show Girls