一年容易又 iPhone,經過今早凌晨新一代 iPhone 11iPhone 11 Pro 及 iPhone 11 Pro Max 發佈之後,意味著入手舊款 iPhone 最佳時機又到啦。

跟往年一樣,每推出新一代 iPhone 之後,整個產品線都會來一次重新整理。去年推出的 iPhone Xs 及 iPhone Xs Max 落得跟 iPhone X 一樣,產品發售週期僅一年時間。即是說,今日之後已經被 iPhone 11 Pro 及 iPhone 11 Pro Max 所取代而下架。

除外,去年仍然可以「續戰一年」的 iPhone 7 系列,今日之後亦正式被 iPhone 8 系列取而代之,完成歷史任務而攻成身退。

有新產品上架,舊產品自然要減價。4.7 吋屏幕的 iPhone 8 64GB 已跌至 HK$3,899 (NT$15,900)、256GB 跌至 HK$4,399 (NT$17,900)。iPhone 8 Plus 則由 HK$4,899 (NT$19,900) 起。

另外 iPhone Xr 方面減幅亦不少,64GB 版本已經由最初定價的 HK$6,499 大減至現時的 HK$5,199 (NT$21,500),而 128GB 版則減至 HK$5,699 (NT$23,500)。

Apple Online Store 連結:

立即 Follow:Qooah IG (@qooah),八掛產品發佈會現場,睇盡靚靚 Show Girls

編輯推薦

發表意見

發表意見

最新文章

最強手提機 SMACH Z,性能是 PS4 2倍,玩“芒享”冇難度

隨著智能手機的發展,對手提機造成了不小的影響。但是...

Surface Pro 7 整體規格及價格一次過曝光

根據 WinFuture 的報導,微軟將會在10月...

唔使食炒價仲有得平,出 iPhone 11 系列信用卡回贈 $550!

iPhone 11 系列即將喺 9 月 20 日正...

Adidas X 星戰,推出 X-WING 特別版 Ultra Boost

早在2010年, Adidas 就推出 X翼戰機(...

vivo TWS Earphone 曝光,採用高通晶片的藍牙耳機

據報導,vivo NEX 3 5G旗艦將會在9月1...