香港自六月開始以來市民活動多多,記者亦都疲於穿梭各個活動場以求為大家帶來現場直播。以前好多人就話無得揀局住要睇偏頗到不得了的大台新聞,但而家網絡世界已經唔同,大家絕對有更好及更多角度去了解真相。

近年 Facebook 直播興起,大家基本上都可以由手機收睇各自喜歡嘅電台,而各間電視台或網媒都有提供手機 App,而且免費收睇直播。之不過,每個台手機 App 都獨立運作,要裝好幾個先得。

最近有網友就自己開發咗一個睇落好簡單嘅 Android App 叫「港人話電視」,將大台以外嘅 Now TV、Cable TV、RTHK、ViuTV、開電視等裝合為一個 App 度,所以大家只要安裝呢個 App 就可以隨時收睇各台免費頻道。而最正嘅係,個 App 除咗支援手機播放外,亦設有 TV 版,可以裝喺各類運行 Android 嘅電視盒子或內建 Android TV 8.0+ 嘅 Smart TV,而且支援遙控操作。

不過要留意,據開發者所講,呢個 「港人話電視」只會限時上架畀大家下載,預計本週日 (即今日) 稍候時間會下架,至於原因就不太清楚,大家快啲 Download 啦!

下載:「港人話電視」Play Store 連結

立即 Follow:Qooah IG (@qooah),八掛產品發佈會現場,睇盡靚靚 Show Girls

發表意見

發表意見

最新文章

高通 與 LG 簽訂新授權協議

早前有消息指 Qualcomm 與 LG 在續簽處...

今年電腦展值唔值得去?睇 Show Girls 決定啊不如!

每年來到暑假尾聲,壓軸嘅都係早已經被大家喻為「散貨...

SmarTone 再推 RED Pass,預先登記搶購新 iPhone!

每年一到呢個時間,香港幾家電訊商都會搶閘推出所謂的...

BOSE 700 無線消噪耳機,結合語音操控與流動通話

BOSE 消噪耳機口埤一向不俗,相信很多人都會認同...

Sony 在日本智能手機市場大跌

在智能電話市場而言,Sony 的強項一直都是在機身...