聖誕節快到,相信唔少人都開始煩惱緊買咩禮物送畀另一半。如果對方係鐘意聽音樂嘅話,Winson 有好推介。就係 Astell&Kern A&norma 系列嘅 SR15 播放器及 Astell&Kern 與 JH Audio 合作推出的最新入耳式耳機 Billie Jean。

加入串流播放服務,性價比最高的 DAP

SR15 係 Astell&Kern A&norma 系列嘅首款產品,走高性價比路線,絕對適合大眾用家。因為 SR15 採用了兩顆 Cirrus Logic  家用影音等級的解碼晶片 CS43198,分別處理左右聲道訊號。這款晶片屬於廠牌的 MasterHIFI 系列,今次是這款高階晶片首次被應用於手提音響產品上。

而作為入門級 DAP 的 SR15 更能夠硬解 DSD64 格式檔案,助你欣賞無失真音色,這是 Astell&Kern 首款可以硬解 DSD 的入門機型。在功率方面,SR15 提供達 4.0 Vrms 的強勁輸出 (使用平衡輸出),在配合不同類型的耳機也能夠遊刃有餘。

Astell&Kern 今年一系列新產品(包括:SP1000、SE100、SP1000M、SR15)的系統都獲得了更新,加入了第三方應用服務的支援,當中最吸引嘅就係可以安裝一些音樂串流播放程式,包括香港朋友最為熟悉嘅 MOOV、Spotify、KK Box 等。有咗呢類服務,大家就可以透過機身內置嘅 Wi-Fi 無線功能來連線聽歌,等你有更多喜歡嘅歌曲可以選擇。

▲ 進入 Moov App 後就可以享受到海量音樂,除咗可以用 Wi-Fi 連線收聽外,亦可以下載到機內記憶體帶出街離線收聽

2 路分音 2 動鐵單元,極佳動態的入耳式耳機

隨著聖誕節日漸近,如果襯返對充滿節日色彩嘅耳機,就更加可以融入濃濃嘅節日氣氛中。講緊嘅就係呢對 Astell&Kern 與 JH Audio 合作推出的新入耳式耳機 Billie Jean。Billie Jean 耳機採用了全新的導管及開孔設計,耳機內的「Acoustic Chamber」空氣室令高頻段有更佳的延伸及順滑感。

▲ 耳機線材採用銅鍍銀線,加上導體包圍 Kevlar 強化纖維,令線材不易斷裂。另外,Billie Jean 的絞線有效分散壓力,可因應使用者的耳型屈曲至最貼合的弧度,從而令佩戴時更加舒適及不易脫落。

耳機採用 2 路分音 2 動鐵單元設計,利用了兩顆 JH 特製的動鐵單元,已經能夠做到既平衡而亦有極佳動態的聲音。再加上機身亦細小,比起 Michelle Limited 縮小了 30%,可以令佩戴更加舒適、貼耳。原裝耳機線材雖然只提供 3.5mm,但由於是 2-pin 可換線設計,所以自行升級也十分方便。

建議零售價:

查詢:ECT

電話:2708 7180

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

為你推薦更多文章:

發表意見

發表意見

最新文章

LG G8 ThinQ 渲染圖,能否逆襲成功?

在上一年, LG G7 ThinQ 雖然銷量並不客...

比爾·蓋茨快餐店排隊買餐被網友發現

微軟公司的董事長、億萬富翁、世界首富、慈善事業家等...

Motorola「刀鋒」再現,RAZR 新摺機將在2月出現

近日,Motorola 有望重新推出 Razr 系...

iPhone 11 鏡頭大升級,前置自拍鏡提升至 1,000 萬像素!

雖然,iPhone 11 (暫時未有正名,叫 20...

三星 Galaxy S10+ 真機現身民間,藥丸形穿孔屏幕很礙眼!

Samsung Galaxy 新品發布會將於 2 ...