Apple 於去年 9 月 iPhone X 的發佈會上,率先公佈了第三代 Apple Watch,並隨即於 9 月 15 日正式發售。不過,由於 4G LTE 版本需要電訊商的配合推出,因此包括香港在內的大部份地區並沒有同步推出。上星期 Apple 正式公佈加推香港及新加坡兩個地區,而今日起終於可正式於官網訂購,出貨日子還可以趕得及做情人節禮物。

對比起第二代,Apple Watch Series 3 功能更加多元化,原因是加入了 GPS 以及 LTE 連線功能,令到手錶可以減少對 iPhone 的依賴,從而更獨立的運作。當中包括地圖導航、聽音樂、傳送訊息、使用 Siri 語音助理等。

現時一般 GPS 版本售價由 HK$2,688 起,而新推出的 4G LTE (GPS + Cellular) 版本售價則由 HK$3,188 起。

▲ 今日訂購的話,2 月 9 日起至 2 月 13 日就可以收到,剛好趕得及當情人節禮物!

大家有需要就去: Apple Store 官網訂購 啦!

除外,Apple 今年的新年節日精選亦都已經展開,要買新年禮物都可以:Apple 新年精選

立即 Follow:Qooah IG (@qooah)Qooah YouTube,八掛產品發佈會現場,睇盡靚靚 Show Girls