各廠都在密密出新機 , 一場新代旗艦大戰似乎快要開始 . 不過其實唔係每一個人都要年年買最新旗艦 , 尤其是今年, 多間大廠的旗艦機在性能上似乎沒有提升太多 , 維持 4GB RAM . 對於好多非完全的性能控來說 , 今年的新機的確是吸引力低 , 退一級似乎選擇都好豐富 .

比如 HTC 10 , 已經降價至 HK$3698 . 而呢個價已經十分抵玩 , 在性能方面完全唔輸今年的旗艦機 . 而且鏡頭拍攝力又唔差 , 純講性價比真的唔差 . 豐澤、百記、衛訊、SUNING 都已經做緊特價 , 唔追最新旗艦可以考慮入手 . 

<HTC 10 拍攝實測 : 去旅行可以不用單反了吧?>
<HTC 10 電池實測 : 續航力夠長, 快充更驚人>
<HTC 10 音質專業分析: 真正全面 Hi-Res 享受>

另外講開 , HTC 另一部手機 HTC U Ultra 都已經暗盤落價 , HK$4698 已經有交易 , 全線大鋪都呢個價 .

為你推薦更多文章:

發表意見

最新文章

Snapdragon 845 性能完美碾壓 Apple A11、華為Kirin 970

雖然現在還沒有 Snapdragon 845 處理...

紅米Note 5 及 紅米Note 5 Pro 開賣,性能爆發媲美旗艦,價格還十分便宜

在剛剛過去的 2月14日,小米就在印度發佈了今年第...

兩款新 iPad 預下月發佈,售價將再被壓低!

智能平板電腦市場雖然已經每況越下,連 Apple ...

Apple 釋出 iOS 11.3 beta 3,帶來多項改進但移除 AirPlay 2!?

正當 Apple 的 iOS 部門正忙著修補 iO...

屏幕及內部規格全面提升,二代 iPhone SE 或於 WWDC 發佈!

Apple 近年推出的主線 iPhone 系列屏幕...