各廠都在密密出新機 , 一場新代旗艦大戰似乎快要開始 . 不過其實唔係每一個人都要年年買最新旗艦 , 尤其是今年, 多間大廠的旗艦機在性能上似乎沒有提升太多 , 維持 4GB RAM . 對於好多非完全的性能控來說 , 今年的新機的確是吸引力低 , 退一級似乎選擇都好豐富 .

比如 HTC 10 , 已經降價至 HK$3698 . 而呢個價已經十分抵玩 , 在性能方面完全唔輸今年的旗艦機 . 而且鏡頭拍攝力又唔差 , 純講性價比真的唔差 . 豐澤、百記、衛訊、SUNING 都已經做緊特價 , 唔追最新旗艦可以考慮入手 . 

<HTC 10 拍攝實測 : 去旅行可以不用單反了吧?>
<HTC 10 電池實測 : 續航力夠長, 快充更驚人>
<HTC 10 音質專業分析: 真正全面 Hi-Res 享受>

另外講開 , HTC 另一部手機 HTC U Ultra 都已經暗盤落價 , HK$4698 已經有交易 , 全線大鋪都呢個價 .

為你推薦更多文章:

發表意見

最新文章

Android 之父希望改善手機使用行為、讓 Essential 顛覆市場!

Essential Phone 在近期於美國等地上...

杯麵都要食得健康!日清推出合味道樂怡「海鮮味」及「香辣海鮮味」!

杯麵一直都被視為唔健康的食物,不過近日日清就推出了...

【遊戲情報科】獵龍準備!8月底遊戲精選!

唔覺唔覺原來成個月無同大家介紹過遊戲!今集遊戲情報...

Zenfone 4 評測 : 中階機價格, 高階機享受

今日 Asus 在台北就發佈了本年 Zenfo...

手機維修被黑客入侵!! 專家:很難發現

手機換屏時可能被竊取資訊?最近美國科技媒體網站 A...