viutv

亞洲電視琴晚正式熄機,結束左59年的廣播歷史,相信大家 Facbeook 都充滿住各類亞視相關消息以及懷念等聲音。近年來長期「吊鹽水」的亞視,而家終算得到解脫,雖然係唔捨得。正所謂一台死自有另一台鳴,就係來自PCCW旗下一早已經舖好橋搭好路的ViuTV。上個月初已經宣傳定開台日期,而今日手機 App 已經先行推出,時間剛剛好!

ViuTV 免費電視 99 正式開播日期為4月6日,由於已經攞左大氣電波播放牌照,所以大家就可以好似無線咁,直接用屋企的數碼電視追一追台就可以收睇。不過,今時今日來講,相信大家都唔會淨係坐定定留響屋企睇電視,所以手機 App 就自然唔可以缺少。

現時 ViuTV 的 iOS 及 Android 兩個系統的 App 已經同步上架,大家只要透過 App Store 及 Play Store 就可以安裝。目前來講,由於未正式開台,所以暫時只可以收睇一些預錄節目及預告片等,直播節目仲要等到4月6日。

下載:iPhone/iPad 版

[appbox appstore 1091178201 simple]

下載:Android 版

[appbox googleplay com.hktve.viutv simple]

另外提提大家,ViuTv將會在今日4月2日起進行訊號測試,大家可以開始幫手測試訊息,只要搜尋99台就得。

 

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

為你推薦更多文章:

發表意見

發表意見

最新文章

LG G8 ThinQ 渲染圖,能否逆襲成功?

在上一年, LG G7 ThinQ 雖然銷量並不客...

比爾·蓋茨快餐店排隊買餐被網友發現

微軟公司的董事長、億萬富翁、世界首富、慈善事業家等...

Motorola「刀鋒」再現,RAZR 新摺機將在2月出現

近日,Motorola 有望重新推出 Razr 系...

iPhone 11 鏡頭大升級,前置自拍鏡提升至 1,000 萬像素!

雖然,iPhone 11 (暫時未有正名,叫 20...

三星 Galaxy S10+ 真機現身民間,藥丸形穿孔屏幕很礙眼!

Samsung Galaxy 新品發布會將於 2 ...