maxresdefault

Samsung 早前發佈最新旗艦手機 Galaxy S7 及 Galaxy S7 edge,不少人都會將這部手機與 Apple 最新智能手機 iPhone 6s 作比較,包括兩部手機的堅韌程度.

日前 TechRax 於 Youtube 上發放一條短片,片中把 iPhone 6s 及 Galaxy S7 放入平底鑊中以開水去煮。而放入開水中不久,iPhone 6s 已因過熱而自動關機,而過了好一段時間後 Galaxy S7 才同樣因過熱而關機。

跟著把兩部機取出,發現 Galaxy S7 仍可正常操作,而 iPhone 6s 則無法開機。

有興趣的朋友可以點撀下面觀看:

_______

Qooah 現已登陸 MeWe,立即 Follow:https://mewe.com/p/qooah

更多平台立即 Follow:Qooah IG (@qooah)Qooah YouTube,八掛產品發佈會現場,睇盡靚靚 Show Girls